Hírek

2012. 07. 25.  Augusztus 29-én jönnek az új Xperiák?

A Sony elkezdte kiküldeni az augusztus 29-ei sajtóeseményére szóló sajtómeghívókat, melyet a berlini IFA kiállításon tart majd a gyártó, 16:15-kor. Bár utalás nincs rá, valószínűleg az új Xperia készülékek ott kerülnek majd bejelentésre.
Ezek várhatóan a középkategóriás Xperia J (ST26i), az Xperia S frissített változatának szánt Xperia SL (LT26ii), az Xperia GX nemzetközi variánsának szánt Hayabusa (LT29i), és a paletta csúcsának nevezhető Mint (LT30i) lesznek.

Forrás: Xperia Blog


2012. 07. 24 London 2012

Héten megkezdődnek Londonban az idei Olimpiai játékok. A sport kedvelőinek a szervezők egy kiváló alkalmazással készültek, amely természetesen ingyenes letölthető a Play Áruházból. A London 2012 Results App az ICS-sel bevezetett felhasználói felületet kapta, ráadásul tabletekre optimalizált felülettel is rendelkezik.
Az alkalmazásban megnézhetjuk napi, illetve versenyszámok szerinti bontásban a következő eseményeket, illetve a kedvencekről automatikus értesítést kapunk. Segítségével mind a 36 olimpiai és 21 paralimpiai sportág eredményeit figyelemmel tudjuk kísérni. Az eseményeket élőben is követhetjük, szöveges és képes kommentár formájában. Az eredmények mellett az éremtáblázatot is elérjük az alkalmazásban, sportág, egyének vagy országok szerinti bontásban is. Egy későbbi frissítésben az összes olimpián résztvevő sportolót megtekinthetjük, az addig elért eredményeikkel együtt.

London 2012 a Play Áruházban 

 

Bemutatkozott az Android 4.1 Jelly Bean

 A Google a mai I/O konferencián bemutatta a legújabb Androidot, ami a 4.1 verziószámot és a Jelly Bean (magyarul zselés babcukorka) fantázianevet kapta.
Nézzük, milyen újdonságokkal bír az új szoftver verzió:
 • A felhasználói felület gyorsabbá és folyamatosabbá vált (V-sync, tripla bufferelés, javított érintéskezelés)
 • A készenléti képernyőn található widgetek és alkalmazásikonok átrendezésekor az ikonok elugranak az útból, a minialkalmazások pedig automatikusan átméreteződnek
 • A szövegbevitel is fejlődött, komolyabb szótárral és egy új prediktív algoritmussal bővült az Android. A hang alapú szövegbevitel mögötti felismerő motor immár offline, azaz internetkapcsolat nélkül is működik
 • A lehúzható státuszbárt is némileg újrarajzolták. Az értesítéseket ki lehet nyitni, az egyes típusok eltérő interakciós képességekkel rendelkeznek. Az értesítések nagyítása kétujjas gesztussal történik
 • Két új Beam-alapú képesség: videómegosztás és hangfal-párosítás
 • A keresés három új funkcióval bővült. A Knowledge Graph névre hallgató algoritmus egy bővített felületen mutatja a találatokat, interaktív funkciókkal felvértezve. A hang alapú keresés gyorsabb lett, nagyobb hatásfokkal ismeri fel a beszédet. A harmadik újdonság a Google Now névre hallgat, amely a felhasználó adatai alapján szedi össze, hogy emberünk milyen típusú információkra éhes, és hogy mikor érdemes ezeket közölni


Az első készülékekre július közepétől indulnak a frissítések. Hogy az Xperia készülékekre mikor érkezik a Jelly Bean, arról egyenlőre nincs hivatalos információ, talán valamikor ősszel.

Forrás: Mobilarena

Kék és rózsaszín színekben is jön az Xperia SL?

Két hete szivárgott ki a Sony Xperia S frissített változata, az Xperia SL (LT26ii), ami minden bizonnyal változatlan dizájn mellett magasabb órajelű processzort és új színváltozatokat kap, ahogy arra a tavalyi Xperia arc S esetében már volt példa. Az Xperia Blog.net forrásai szerint 1,7 GHz-es, ám ugyanaz a kétmagos Snapdragon S3 chipset (MSM8260) kerül a készülékbe.

Nem kizárt, hogy az új színek a sötétkék és a rózsaszín árnyalatok lesznek, ugyanis egy nemrég kiszivárgott sajtófotón ilyen színekben pompázik az Xperia S kinézetű készülék. Az Xperia SL bejelentésére feltehetően az augusztus 31-én kezdődő berlini IFA szakkiállításon kerül sor.

Forrás:  Xperia Blog

2 megjegyzés:

 1. Jól halad a blog. A híreket úgy írd,hogy a legfrissebb legfelül,aztán jó lesz :)

  VálaszTörlés
 2. Oké megpróbálom!
  köszönöm a tanácsot! :D

  VálaszTörlés